Składniki:
- 1,5 litra wywaru z kiszonych ogórków,
- 2 litry zimnej wody,
- 0,5 litra śmietany 18 proc.,
- 1 szklanka mleka słodkiego,
- 2 kostki rosołowe,
- 6 ząbków czosnku,
- 3-4 łyżki mąki pszennej,
- żółtko,
- 0,5 kostki masła,
- sól, pieprz, liść laurowy, czosnek granulowany.
Wykonanie:
Do garnka wlewamy wywar, wodę i dodajemy ząbki czosnku, liść laurowy, kostki rosołowe, a następnie gotujemy. Bierzemy śmietanę, mąkę, żółtko, mleko i sporządzamy zawiesinę do zabielenia barszczu. Później doprawiamy dodając m.in. sól, pieprz, czosnek granulowany i 0,5 kostki masła. Mieszamy do zagotowania. Podajemy z ziemniakami lub ugotowanymi jajkami.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?