Idea konkursu zrodziła się z zamiłowania do polskiej kuchni regionalnej i rodzimego folkloru, chęci promocji polskiej żywności oraz szerzenia patriotyzmu konsumenckiego.
W tym roku w I etapie konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów", który miał miejsce w niedzielę (9 lipca) w Rokietnicy wysokie pozycje zajęli:
- 1 miejsce - KGW w Miękiszu Nowym za potrawę Dwójki lwowskie z boczkiem,
- 2 miejsce - KGW w Jankowicach za potrawę "Jarosławskie stolniki w aromatycznym sosie z leśnych grzybów",
- 3 miejsce - KGW w Chotyńcu za potrawę - "Gołąbki z tartych ziemniaków z sosem śmietanowym".
To nie była jednak łatwa decyzja. Jak zapewniają nas jury, wszystkie potrawy były pyszne, pięknie podane i oryginalne.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?